luni, 4 martie 2013

Rutina mea de ingrijire a tenului


Mentionez de la inceput ca sunt maniaca a dermatocosmeticelor (produsele de ingrijire a tenului sau a corpului cumparate din farmacii). Datorita trecutului meu cu tendinte acneice (si nici prezentul nu e prea stralucit), intotdeauna a trebuit sa am mare grija ce produse folosesc, sa fie cat mai lipsite de iritanti, noncomedogenice etc asa ca o sa vedeti foarte multe produse de la Vichy, LaRoche Posay, Ivatherm, Avene.

Primul pas este demachiere ochilor, pentru care folosesc o lotiune as putea sa o numesc handmade. Prietena mea Gabriela a castigat ingredientele in cadrul unui concurs sponsorizat de Elemental, am preparat impreuna 'potiunea magica', care pana la urma a ramas la mine. Am tot folosit-o pana acum si sunt multumita de puterea de curatare. Pasii urmati de noi au fost prezentati aici pe blogul FromMegWithLove, nu mai are rost sa fac un post separat despre asta decat daca e cineva interesat. Cam atat a mai ramas din ea, deci a se intelege ca am fost destul de multumita de ea :D

Pentru curatarea fetei folosesc o apa micelara pe baza de apa termala. In poza de fata e vorba de o apa micelara de la Ivatherm, pe care am primit-o ca mostra la o revista si am luat-o in deplasare din cauza dimensiunilor, dar acasa foloseam LaRoche Posay.Al doilea pas in curatarea fetei este demachiantul/masca de fata/scrub Normaderm de la Vichy.

In serile in care nu folosesc aceasta masca o mai folosesc pe cea de la Caudalie cu argila.

Urmeaza hidratarea: seara folosesc crema Herbagen, care este foarte hidratanta, am scris despre ea aici, iar ziua folosesc crema cu SPF 30 de la Avene, in special vara, in functie de imprejurari folosita simpla sau combinata cu un fond de ten light.


Daca nu am nevoie de protectie solara atat de mare, folosesc direct BB creamul de la LaRoche Posay, Hidreane, care are SP 25.

Pentru zona din jurul ochilor folosesc ce a mai ramas din crema pentru ochi si buze 'Pulpe vitaminee' de la Caudalie, dupa care voi incepe crema de la Apivita (pe care am dat destul de multi bani si sper sa merite, voi face un review/comparatie mai tarziu)


Un comentariu:

Lasati un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...